Πολιτική Επιστροφών - Service

1. Επιστροφή – Αντικατάσταση Προϊόντων
 

Προσφέρουμε τη δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων σε συγκεκριμένες και μόνο περιπτώσεις.
 

Οι περιπτώσεις είναι:
 

 • Σε περιπτώσεις που τα προϊόντα που παραγγείλατε έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης.
 • Σε κάθε περίπτωση πώλησης λανθασμένου προϊόντος με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του e-orthopedics.com
 • Σε κάθε περίπτωση αποστολής προϊόντος κακής ή και ελαττωματικής ποιότητας με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του e-orthopedics.com
 • Σε περιπτώσεις που υπήρξε πρόβλημα - ελάττωμα στο προϊόν το οποίο καλύπτει η εγγύησή του.
   

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση επιστροφές δεν θα γίνονται δεκτές για κανένα λόγο.
 

Στις παραπάνω περιπτώσεις ο πελάτης αφού έχει παραλάβει το προϊόν, πρέπει να το επιστρέψει εντός (14) δεκατεσσάρων ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής του. Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη, πλήρη, χωρίς φθορές και στη συσκευασία τους, συνοδευόμενα από όλα τα έγγραφα και τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς. Εξαιρούνται οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι συσκευές ή/και προϊόντα που έρχονται σε/ή η χρήση τους είναι σε άμεση επαφή με το δέρμα, που αν αποσφραγιστούν δεν αντικαθίστανται. Σε περίπτωση που η επιστροφή δεν πραγματοποιηθεί εντός της ανωτέρω διάρκειας ή δεν πληροί κάποια από τις απαιτήσεις, το e-orthopedics.com μπορεί να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή και την αντικατάσταση.
 

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και γίνει δεκτή επιστροφή προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται να λάβει πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας για αγορά άλλου/ων προϊόντος/ων.

Επιστροφή χρημάτων γίνεται στην περίπτωση χρήσης του δικαιώματος υπαναχώρησης (παρ.2).
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν την επιστροφή του προϊόντος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας ενημερώσετε είτε στο τηλέφωνό μας (2104256782-3) είτε μέσω email στο info@e-orthopedics.com. Σε περίπτωση μη ενημέρωσης οι επιστροφές δε θα γίνονται δεκτές
 

Διαδικασία & Τρόποι Επιστροφής
 

Αρχικά συσκευάζετε το προϊόν/τα στο κουτί στο οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας. Μέσα στη συσκευασία τοποθετείτε ένα έγγραφο στο οποίο μας γνωστοποιείτε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να επιλύσουμε την οικονομική εκκρεμότητα, εφόσον το προϊόν κριθεί ικανό προς επιστροφή ή το νέο προϊόν που θέλετε να σας αποστείλουμε, σε περίπτωση αλλαγής και τέλος αποστέλλετε το δέμα μέσω του πρακτορείου ταχυμεταφορών από το οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας με δική σας χρέωση , Ο πελάτης υποχρεούται σε κάθε αλλαγή να στείλει το προϊόν στην αρχική του συσκευασία, σε άρτια κατάσταση, όπως ακριβώς του παραδόθηκε και συσκευασμένο όπως το παρέλαβε. Επιστροφές μέσω ΕΛ.ΤΑ που δεν παραδίδονται άμεσα στο κατάστημα, δε θα γίνονται δεκτές. Ο πελάτης οφείλει να αποστείλει το προϊόν στη διεύθυνσή μας και είναι υπό τη δική του ευθύνη να παραδοθεί στην έδρα μας.
 

*Σε περιπτώσεις που πραγματοποιηθεί αλλαγή, τα έξοδα όλων των μετακινήσεων επιβαρύνουν τον καταναλωτή (εξαιρούνται περιπτώσεις υπαιτιότητας του e-orthopedics.com). Η ελάχιστη χρέωση μεταφορικών για αλλαγή (αποστολή στην έδρα μας και επαναποστολή στον πελάτη) ανέρχεται στα 8€ για δέματα έως 2 κιλά και 2€ για κάθε επιπλέον κιλό,
 

**Σε περιπτώσεις αίτησης επιστροφής χρημάτων, το e-orthopedics.com δεσμεύεται, μόνο, να επιστρέψει το ποσό της αξίας του προϊόντος χωρίς τα μεταφορικά.
 

***Σε περιπτώσεις που το προϊόν έχει δωρεάν μεταφορικά της πρώτης αποστολής και αιτείται ο καταναλωτής επιστροφή χρημάτων, το e-orthopedics.com επιστρέφει μέρος του ποσού του αρχικού προϊόντος, πλην του τυπικού κόστους των μεταφορικών, ανάλογα την περιοχή χρέωσης του καταναλωτή.

 

2. Δικαίωμα Υπαναχώρησης
 

Εάν είστε φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) και η αγορά σας προορίζεται για προσωπική χρήση κι όχι για την εξυπηρέτηση της ατομικής σας δραστηριότητας, τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών, επιστρέφοντάς μας το προϊόν. Το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει εφόσον το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση , δεν έχει αποσυσκευασθεί ή αποσφραγισθεί και δεν έχει αφαιρεθεί η ταινία ασφαλείας και η επιστροφή ολοκληρωθεί με δικό σας μέσο και κόστος στην έδρα μας εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα αγοράς υπαναχώρησης (είτε το επιστρέφετε εσείς, είτε το αποστέλλετε με κάποιο μεταφορέα). Η ομάδα του e-orthopedics.com θα είναι στη διάθεσή σας για να εξετάσει άμεσα το αίτημα σας κι αν αυτό εγκριθεί, θα σας επιστρέψουμε το πλήρες τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το έχετε εξοφλήσει (πλην των μεταφορικών της αρχικής αποστολής και της επιστροφής ασχέτως αν έχετε παραλάβει με δωρεάν μεταφορικά τα οποία ενσωματώνονται στην τιμή του προϊόντος ).Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενημερώσετε τηλεφωνικώς ή με e-mail πριν οποιαδήποτε επιστροφή.
 

Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, προϋπόθεση για την επιστροφή είναι το προϊόν να είναι στην αρχική του κατάσταση, να μην έχει αποσυσκευασθεί ή αποσφραγισθεί και να μην έχει αφαιρεθεί η ταινία ασφαλείας, να είναι άθικτη η συσκευασία του και να περιλαμβάνονται όλα τα παρελκόμενα, συνοδευόμενα από όλα τα έγγραφα και τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς, τυχόν δώρα, συνοδευτικά προϊόντα και υλικά. Σε περίπτωση που το προϊόν έχει χάσει την αξία του λόγω κακής μεταχείρισης η οποία ξεφεύγει από την απλή εξέταση της λειτουργικότητας και των χαρακτηριστικών του προϊόντος, θα πρέπει να αποκαταστήσετε με χρηματική αποζημίωση τη μείωση της αξίας του. Σε αυτήν την περίπτωση από το ποσό που θα σας επιστρέψουμε, θα αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρηματική αποζημίωση. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα ενημερωθείτε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης και επιστροφής των χρημάτων. Το έντυπο υπαναχώρησης θα το βρείτε εδώ. Αφού το συμπληρώσετε θα μας το στείλετε στο info@e-orthopedics.com.

Το δικαίωμα Υπαναχώρησης δεν ισχύει (άρθρο 3ιβ της ΚΥΑ Ζ1-891/13-06-2013) για τις περιπτώσεις που εξαιρούνται από την κείμενη νομοθεσία και νομολογία, όπως :

 • Προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί (παραγγελθεί) για εσάς με δικές σας προδιαγραφές, ή προϊόντα που επέστρεψαν από service, υπηρεσίες που έχουν ήδη εκτελεστεί, προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους υγείας εφόσον έχουν αποσφραγιστεί, προϊόντα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, αναπνευστικά είδη, είδη Ά βοηθειών, ακουστικά βαρηκοΐας, υποστρώματα θέρμανσης, είδη ατομικής υγιεινής, μαξιλάρια, ορθοπεδικά είδη. παπλώματα, στρώματα κ.ο.κ.,
 • Σε περίπτωση που ο Πελάτης επιλέξει παραλαβή από το κατάστημα και πληρωμή στο κατάστημα, τότε η πώληση δεν λογίζεται ως εξ αποστάσεως σύμβαση και κατά συνέπεια δεν ισχύει το δικαίωμα υπαναχώρησης.
 • H αξία του προϊόντος είναι μικρότερη ή ίση των 30 ευρώ (άρθρο 3ι, παρ.1, ν.2251/1994)

Λόγω των συνήθων μεταβολών στην αγορά δεν είναι δυνατή η χρήση του δικαιώματος υπαναχώρησης για να επωφεληθείτε κάποιας προσφοράς στο ίδιο είδος από το κατάστημά μας ή από άλλο κατάστημα. Η εταιρεία θα αρνηθεί κάθε κακόβουλη και δυσανάλογη χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος.
 

Στις παραπάνω περιπτώσεις, η αντικατάσταση ή πίστωση θα γίνεται αφού ελεγχθεί το επιστρεφόμενο προϊόν και διαπιστωθεί μετά τον έλεγχο ότι υπόκειται σε διαδικασία αντικατάστασης ή πίστωσης σύμφωνα με τα παραπάνω. Η επιστροφή του όποιου καταβεβλημένου τιμήματος ή μέρους αυτού εφόσον υπόκειται σε διαδικασία μείωσης του επιστρεφόμενου ποσού, θα γίνεται με έκδοση Δωροεπιταγής για επόμενη αγορά.

 

Διαδικασία & Τρόποι Επιστροφής
 

Αρχικά συσκευάζετε το προϊόν/τα στο κουτί στο οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας. Μέσα στη συσκευασία τοποθετείτε ένα έγγραφο στο οποίο μας γνωστοποιείτε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να επιλύσουμε την οικονομική εκκρεμότητα, εφόσον το προϊόν κριθεί ικανό προς επιστροφή ή το νέο προϊόν που θέλετε να σας αποστείλουμε, σε περίπτωση αλλαγής και τέλος αποστέλλετε το δέμα μέσω του πρακτορείου ταχυμεταφορών από το οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας με δική σας χρέωση , Ο πελάτης υποχρεούται σε κάθε αλλαγή να στείλει το προϊόν στην αρχική του συσκευασία, σε άρτια κατάσταση, όπως ακριβώς του παραδόθηκε και συσκευασμένο όπως το παρέλαβε. Επιστροφές μέσω ΕΛ.ΤΑ που δεν παραδίδονται άμεσα στο κατάστημα, δε θα γίνονται δεκτές. Ο πελάτης οφείλει να αποστείλει το προϊόν στη διεύθυνσή μας και είναι υπό τη δική του ευθύνη να παραδοθεί στην έδρα μας.
 

*Σε περιπτώσεις που πραγματοποιηθεί αλλαγή, τα έξοδα όλων των μετακινήσεων επιβαρύνουν τον καταναλωτή (εξαιρούνται περιπτώσεις υπαιτιότητας του e-orthopedics.com).
 

**Σε περιπτώσεις αίτησης επιστροφής χρημάτων, το e-orthopedics.com δεσμεύεται, μόνο, να επιστρέψει το ποσό της αξίας του προϊόντος χωρίς τα μεταφορικά.
 

***Σε περιπτώσεις που το προϊόν έχει δωρεάν μεταφορικά της πρώτης αποστολής και αιτείται ο καταναλωτής επιστροφή χρημάτων, το e-orthopedics.com επιστρέφει μέρος του ποσού του αρχικού προϊόντος, πλην του τυπικού κόστους των μεταφορικών, ανάλογα την περιοχή χρέωσης του καταναλωτή.


 

3. DOA (Dead On Arrival) 7 ημερών
 

Το e-orthopedics.com προστατεύει τις αγορές σας. Αγοράζοντας από το e-orthopedics.com οποιοδήποτε προϊόν, πέρα από την επίσημη εγγύηση του κατασκευαστή, σας παρέχουμε επιπρόσθετα εγγύηση άμεσης αντικατάστασης του σε περίπτωση DOA (εξαρχής ελαττωματικό προϊόν). Η εγγύηση DOA παρέχεται για έως 7 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος, υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:
 

 • Το προϊόν πρέπει να επιστραφεί από τον πελάτη στο e-orthopedics.com εντός 7 ημερών από την ημερομηνία αγοράς του, στην κατάσταση που παρελήφθη από τον πελάτη, πλήρη, χωρίς φθορές και στη συσκευασία τους, συνοδευόμενα από όλα τα έγγραφα και τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς.
 • Η αδυναμία λειτουργίας του προϊόντος πρέπει να οφείλεται σε ελάττωμα του κατασκευαστή και όχι σε βλάβη που προκλήθηκε από κακή χρήση του προϊόντος, όπως για πτώση, λειτουργία εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή, επέμβαση στο εσωτερικό του από μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς κλπ. Η συσκευή δεν πρέπει να έχει υποστεί αντικανονική χρήση ή να φέρει σημάδια κακής μεταχείρισης (γρατσουνιές, χτυπήματα, σπασίματα, υγρασία, σημάδια οξείδωσης, στρεβλώσεις κ.ο.κ.)
 • Το DOA καλύπτει μια συσκευή ΜΟΝΟ στην περίπτωση που θα φτάσει στον πελάτη χωρίς να λειτουργεί. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί μέρος αυτής καλύπτει τη συσκευή η εγγύηση και όχι το DOA.
   

Η συσκευή σας θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να ελεγχθεί από το αντίστοιχο Τεχνικό Τμήμα του Εξουσιοδοτημένου Αντιπροσώπου-Εισαγωγέα-Διανομέα σε χρονικό διάστημα που δεν καθορίζει (και κατά συνέπεια δεν ευθύνεται) το e-orthopedics.com προτού προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια για αντικατάσταση, αλλαγή με άλλο προϊόν, πίστωση ή επισκευή της. Η διαδικασία αυτή είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να ελεγχθεί αν η συσκευή πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις της αντίστοιχης εγγύησης ή είναι DOA (ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που παρήλθε από την αγορά της συσκευής σας). Σε κάθε περίπτωση αντικατάσταση της συσκευής ΔΕΝ μπορεί να γίνει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, ακόμα κι αν έχουν περάσει ώρες από την αγορά της συσκευής από το e-orthopedics.com, αν πρώτα δε μας δοθεί εντολή ή ενημερωτικό δελτίο από το εξουσιοδοτημένο τεχνικό τμήμα τους Αντιπροσώπου - Διανομέα που θα πρέπει πρώτα να την ελέγξει.
 

*Σε περιπτώσεις προϊόντων που το εξουσιοδοτημένο τεχνικό τμήμα της επίσημης αντιπροσωπείας - εισαγωγέα - διανομέα στην οποία έχει αποσταλεί η συσκευή θεωρεί ότι η συσκευή δεν καλύπτεται από τους όρους - προϋποθέσεις εγγύησης του κατασκευαστή ή λειτουργεί κανονικά, υπάρχει ελάχιστη χρέωση της αντιπροσωπείας (ανάλογα με το εξουσιοδοτημένο τεχνικό τμήμα της αντιπροσωπείας) για τον έλεγχο της που ξεκινάει από τα 15,00 € + Φ.Π.Α.
 

**Για άσκοπες ενέργειες από υπαιτιότητα του καταναλωτή, η ελάχιστη χρέωση ελέγχου και τα μεταφορικά (από τον πελάτη στο κατάστημα, κατάστημα στο service και πίσω) επιβαρύνουν τον ίδιο.
 

***Τα έξοδα επιστροφής προϊόντων που είναι εντός εγγύησης επιβαρύνουν το e-orthopedics.com με την προϋπόθεση ότι ο τρόπος αποστολής είναι στην κρίση του καταστήματος.

 

4. Αποστολής Προϊόντος για Service - Έλεγχο Καλής Λειτουργίας
 

Αν  ο καταναλωτής κρίνει ότι το προϊόν που έχει προμηθευτεί από το e-orthopedics.com ότι δεν λειτουργεί ομαλά ή όπως λειτουργούσε προτύτερα, έχει το δικαίωμα, εφ' όσον είναι εντός εγγύησης να στείλει το προϊόν για έλεγχο. Υποχρεούται σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι οι τυπικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται εντός 1-5 εργάσιμων ημερών και αφού διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα επιπλέον 1-3 ημέρες για την επίλυση του και τον έλεγχο καλής λειτουργίας.
 

Σε καμία περίπτωση, δεν αποστέλλεται κανένα προϊόν εντός εγγύησης στο κατάστημα, αν πρώτα ο καταναλωτής δεν έχει επικοινωνήσει με κάποιον από τους αντιπροσώπους του e-orthopedics.com. Αφού επικοινωνήσει, θα ενημερωθεί για τη διαδικασία αποστολής, επιστροφής και χρέωσης service, αν αυτή υπάρξει. Τα προϊόντα εταιρειών που έχουν επίσημη αντιπροσώπευση στην Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί να σταλούν από τον καταναλωτή απευθείας στο τμήμα service της αντιπροσωπείας , αφού πάντα έρθει σε επαφή με το e-orthopedics.com και ενημερωθεί για τη διαδικασία επιστροφής και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
 

*Σε καμία περίπτωση, αν το προϊόν είναι εκτός εγγύησης δεν αποστέλλεται στο κατάστημα για έλεγχο, αν δεν επικοινωνήσει ο πελάτης με το κατάστημα.

**Κάθε αποστολή service που αποστέλλεται στο κατάστημα, αποστέλλεται με ευθύνη του καταναλωτή και απαιτείται να είναι συσκευασμένο έτσι ώστε να μην προκληθούν φθορές κατά την μεταφορά του και να έχουν ελεγχθεί από τον καταναλωτή οι στοιχειώδεις λόγοι μη λειτουργίας του (πχ. αλλαγη μπαταριών).


***Τα φουσκωτά στρώματα ύπνου (όχι κατάκλισης), φουσκωτοί καναπέδες, μπρατσάκια και γενικότερα φουσκωτά έπιπλα και τέτοιου είδους προϊόντα, δεν έχουν εγγύηση και ο πελάτης οφείλει αν διακρίνει κάποιο ελάττωμα να το αναφέρει άμεσα στο κατάστημα, πάντα, εντός 24 ωρών από την παραλαβή.

****Τα έξοδα επιστροφής του προϊόντος στην έδρα μας και επαναποστολής στον πελάτη, επιβαρύνουν τον πελάτη σύμφωνα με τις τρέχουσες ογκομετρικές χρεώσεις.